Wie zijn wij?

Charlotte Smit Kleine

Mijn naam is Charlotte, moeder van 2 dochters en 1 zoon en sinds begin 2016 afgestudeerd diëtist. Mijn passie omtrent voeding en gezondheid is in mijn jeugd ontstaan. Mijn moeder heeft diabetes type 1 en mijn vader is een bourgondiër. De balans tussen gezondheid en genieten van eten vormde zo een rode draad in ons gezinsleven. Ik geloof dat met passende voeding en een juiste leefstijl het voor iedereen mogelijk is om de kwaliteit van leven te verbeteren. 

 

“Er gaat een wereld voor je open als je ontdekt wat voeding voor je kan doen”.  

 

Op Instagram deel ik hoe ik persoonlijk voeding integreer in mijn dagelijks leven. Volg mij hier.

Ervaring

Na mijn afstuderen ben ik in contact gekomen met de ondernemers van bbb health boutique. Zij hebben mij gevraagd om voor de (destijds) nieuw te openen vestiging in Haarlem de diëtetiek op te zetten. Sinds de opening van bbb health boutique Haarlem ben ik werkzaam als eerstelijns diëtist. Na 2 jaar onder de vlag van bbb te hebben gewerkt, heb ik inmiddels mijn praktijkruimte gevestigd op een nieuwe locatie in Haarlem. Vlak bij het Houtplein heb ik een prachtige werkplek bij “Centrum aan het Spaarne” en daarnaast houd ik praktijk bij “Fysiotherapie Bennebroek”. 

  

Tessa Fris

 

Mijn naam is Tessa Fris en ik werk sinds 2020 met veel plezier voor Diëtistenpraktijk CSK. Mijn interesse in voeding is ontstaan toen bij mij op 10-jarige leeftijd coeliakie werd geconstateerd. Doordat ik sindsdien veel meer met mijn eten bezig moest zijn, heeft dit mijn interesse in het effect van voeding op de gezondheid vergroot. Het is geweldig hoeveel je met een gezonde leefstijl kunt bereiken en hoe het je leven kan verrijken! Het geeft mij veel voldoening om dit bij cliënten terug te zien en te horen.

 

Graag begeleid ik u dan ook bij het stapsgewijs toewerken naar een gezonde voeding en leefstijl. Juist omdat ieder mens uniek is, vraagt dit bij iedereen een andere aanpak. Ik kijk naar wat binnen uw mogelijkheden ligt en bied u graag praktische handvatten aan.

 

Ik heb de volgende specialisaties:

 • Coeliakie (dit heb ik zelf)

 • COPD

 • Decubitus

 • Emotie-eten

 • (Pre) Diabetes mellitus

 • Hypertensie

 • Hypercholesterolemie

 • Prikkelbare Darm Syndroom

 • Ongewenst gewichtsverlies/ondervoeding

 • Ongewenste gewichtstoename

 • Bariatrische chirurgie

Als u een andere hulpvraag heeft, dan kunt u altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Als diëtist sta ik ingeschreven in het Kwaliteits­register voor Paramedici en bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Ik houd mijn vakkennis up-to-date door post-HBO-opleidingen te volgen en deel te nemen aan intervisies met collega’s.

 

Diëtistenpraktijk CSK  I  Charlotte Smit Kleine  I  Kennemerland 

kvk NL65901193

AGB praktijk: 24004490